En què consisteix un tractament osteopàtic?

El tractament osteopàtic consisteix en un abordatge general del pacient independenment de la patologia o la xacra per la qual ve. Es tracta de trobar la causa primària que va fer que el cos es desequilibrés i s'hi esdevingués la malatia, o si això no és possible, ajudar al cos a retrobar un equilibri mecànic, fisiològic, etc. que no interfereixi en el normal desenvolupament de la persona.

Per això s'utilitzen diferents tècniques de manipulació d'ossos,  vísceres, crani...de més gran a més petita intensitat depenent de la patologia i  de la tipologia  de pacient. No obstant això, una tècnica suau no significa que sigui menys efectiva. S'ha de trobar la tècnica adequada per una patologia determinada en un individu concret.Qui pot venir a  rebre un tractament osteopàtic?

No existeixen contraindicacions específiques per les quals una persona no pugui venir a rebre un tractament osteopàtic. D'acord amb tot el que anteriorment s'ha explicat, el tractament s'adapta a la patologia i al pacient.
     Newsletter
Com s'ha de venir a rebre un tractament osteopàtic?

Com que el tractament és sempre general, sigui quina sigui la causa per la qual el pacient ve a la consulta, la norma és fer un reconeixement de tot el cos  en roba interior; únicament així es pot apreciar l'hàbit postural i fisiològic del pacient. És per això que es recomana dur una indumentària  lleugera o esportiva. Si el pacient ho vol, podrà dur pantalonet curt durant el tractament.

Última actualització: 9/05/2017
Què es pot tractar?

Molèsties musculoesquelètiques: lumbàlgies, dorsàlgies, cervicàlgies, tendinitis, cefalees....

Alteracions en els nadons i els infants: còlics del nadó, alteracions craneals, restrenyiment, dificultats en la marxa, alteracions neurològiques, alteracions del comportament....

Embaràs: armonització pèlvica i uterina per minimitzar les possibles dificultats en el part,

Alteracions viscerals: infertilitat funcional, alteraciones menstruals, molèsties digestives, incontinència urinària,...

Sistema parasimpático y cólicos del lactante