En què consisteix una revisió biomecànica de la bicicleta?

Millorar la posició sobre la bicicleta és la forma més senzilla d'augmentar el rendiment del ciclista i minimitzar les molèsties musculoesqueléticas que es puguin produir, ja que qualsevol petita dismetria es repetirà durant les milers de pedalades que es realitzen. Les millores que es poden aconseguir amb una bona anàlisi biomecánica poden ser similars a les de diverses setmanes d'entrenament i de rehabilitació.

L'anàlisi biomecánic es recomana tant a ciclistes de carretera com de muntanya i normalment es realitza sobre la pròpia bicicleta.

L'anàlisi sol durar una hora, però depenent de la complexitat de l'esportista, aquest es pot allargar mes temps.

L'anàlisi al centre és una part de la prova. Després d'haver adaptat la bicicleta es fan les proves de camp necessàries perquè la bicicleta estigui ben adaptada a l'esportista.El ciclista ha de venir amb la seva bicicleta, els pantalons i les sabatilles que utilitzi normalment per entrenar o competir

Com s'ha de venir preparat a una revisió de biomecànica de bicicleta?

Última actualització: 9/05/2017
Preu d'una revisió de biomecànica de bicicleta i quant
El preu d'una revisió biomecànica és de 150€. I es realitzen en horari a convenir. El preu inclou tant la revisió al centre com les proves de camp que siguin necessaries per tal de trobar la millor adaptació a la bicicleta.

Qui realitza l'estudi biomecànic de bicicleta?
El Dr.Merino té com a consultor el senyor Joan Artero, que pertany al mon del ciclisme desde fa molts anys:
  • Entre els anys 1983 i 1992, entrenador i director esportiu dels equips ciclistes: I.C.Mataro. C.C.Betulo, Centre de Tecnificació de ciclisme de Mataro, G.D.Escuredo La Jabugueña i Unió Ciclista Sants.
  • Entre els anys 1992 i 2009, tecnic de ciclisme en Tandem de l'O.N.C.E a Catalunya.
  • Assistent tècnic conjuntament amb Faustino Ruperez en les Paralimpiades de Barcelona, Atlanta i Sydney.
  • Durant un temps encarregat de la biomecanica dels triatletas del C.N.Barcelona.